Muszę przyznać, że zabawa w szefa kuchni coraz bardziej mi się podoba.
Wymyślanie, eksperymentowanie to jest to! :)
Trzeba zauważyć (i docenić),że pogoda w końcu sprzyja grillowaniu. Ja jeszcze nie zdążyłam wystawić grilla, a wy już rozpoczęliście już BBQ time? :>
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
pół czerwonej papryki (pokrojona w paseczki)
pół cukinii (pokrojona w plasterki)
1 pierś z kurczaka (pokrojona na małe kawałki)
starty ser żółty
odrobina oliwy z oliwek
przyprawa do grilla np. kamis
Przygotowanie:
1. Paprykę, cukinię i kurczaka wymieszać z odrobiną oliwy i przyprawą grillową.
2. Podsmażyć na patelni grillowej.
3. Ciasto francuskie podzielić na kwadraty. Na jednym brzegu ułożyć grillowane warzywa i kurczaka.
4. Posypać żółtym serem.
5. Następnie zawijać. Zlepić końce. Można włożyć wykałaczkę dekorując dodatkowo papryką lub cukinią - tak żeby powstały łódeczki:)
6. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C, przez 10-15 min:)
przed upieczeniem |
Gotowe! Smacznego!
Miłego wieczoru, a także udanych eksperymentów w kuchni,
życzy K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz